تخریب بتن
تخریب بتن
یکی از اقداماتی که بهدلایل مختلف ممکن است در پروژههای ساختمانی مطرح شود، تخریب بتن است. مهمترین علت برای انجام این کار، عدم مطابقت بتنریزی با نقشههای اجرایی، اعمال تغییرات در نقشه یا اصلاح اشتباهات بتن ریزی میباشد.
البته ممکن است در مواردی پس از اجرای بتن سازه، تشخیص داده شود که بتن مقاومت کافی ندارد یا برخی ویژگیهای بتن استفاده شده با بتن طرح در تطابق نیست. در چنین شرایطی نیز ممکن است دستور به خراب کردن بتن داده شود. برای آشنایی با انواع روشهای تخریب سازههای بتنی و بهترین ابزارهای مربوط به آن، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
5 روش برای تخریب بتن
تخریب بتن نیز مانند هر فعالیت دیگری، میتواند با استفاده از ابزارهای مختلفی انجام شود. مثلا بتن کن تا حدودی قدرت تخریب دارد، اما ابزار مناسبی برای تخریب شناخته نمیشود. وقتی صحبت از عملیات تخریب بهمیان میآید، با توجه به نوع پروژه، جزئیات و چالشهای آن میتوان از روشهای مختلفی برای تخریب سازههای بتنی استفاده کرد. در ادامه رایجترین شیوههای انجام این عملیات تخریبی را با هم بررسی میکنیم.
تخریب سازههای بتنی با واترجت
غیرمعمول ترین روشی که برای تخریب سازههای بتنی میتوان بهکار گرفت، استفاده از واترجت است. در این روش با استفاده از فشار بسیار بالای آب، ذرات بتن از هم جدا میشوند و در پی آن موجب جدا شدن ترکیبات مواد آلی بتن از هم خواهد شد.
دقت داشته باشید که این روش، سرعت اجرایی بسیار بالایی دارد و کمترین آسیب را به قسمتهای دیگر سازه وارد میکند. استفاده از واترجت در پروژه ها متداول نیست زیرا علاوه بر اینکه قیمت بسیار بالایی دارد، دسترسی به تأمین کننده ابزار و نفرات اجرایی آن نیز بسیار کم است. بنابراین، بهتر است از آن در پروژههایی که نسبت به المانهای دیگر سازه حساسیت وجود دارد، استفاده شود.
تخریب بتن با پیکور
در این روش با استفاده از چکش تخریب یا پیکور، عملیات تخریب سازهها و المان های بتنی انجام میشود. در واقع با اعمال ضربات مکانیکی به سازه بتنی، عملیات تخریب صورت میگیرد. چکشهایی که برای تخریب استفاده میشوند، معمولا به صورت برقی، پنوماتیکی و بادی تولید میشوند.
تخریب سازههای بتنی با بیل مکانیکی
باید بگوییم که این روش وقتی انجام میشود که پیکورهای مخصوصی به بیلهای مکانیکی متصل شوند و فرآیند تخریب را انجام دهند. این شیوه بر خلاف کاربردهای زیادی که در پروژههای بسیار بزرگ دارد، دارای محدودیتهایی است که نمیتوان آنها را در اجرای همه پروژهها بهکار گرفت.
این نکته را در نظر داشته باشید که علاوهبر روشهایی که برای تخریب بتن گفتیم، تخریب این نوع از سازهها با روشهای دیگری نیز انجام میشود. تخریب با اسید و همچنین کتراک، ازجمله مهمترین روشهای تخریب سازههای بتنی بهحساب میآیند. در ادامه با کاربردیترین ابزارهای تخریب سازههای بتنی آشنا خواهید شد.
بهترین ابزار در تخریب بتن
اگر بخواهید عملیات تخریب بتن را انجام دهید، میبایست با بهترین ابزارهای مربوط به آن آشنا شوید. در ادامه بهترین ابزارهای عملیات تخریب سازههای بتنی را به شما معرفی میکنیم.
چکش تخریب (پیکور هیلتی) TE 800-AVR
این محصول که با نام چکش برقی نیز شناخته میشود، بیشتر برای انجام عملیات تخریب مورد استفاده قرار میگیرد. چکش تخریب (پیکور هیلتی) TE 800-AVR یکی از بهترین ابزارهای تخریبی بهحساب میآید که قدرت و دقت بالایی دارد. این ابزار برای تخریب دیوارها، کاشی، بلوک و سازههای بتنی مناسب است.
فراموش نکنید که این وسیله سه نظام 6 گوش دارد و بهدلیل داشتن تکنولوژی HI DRIVE عملکرد بسیار خوبی در کلاس کاری خود را دارا است. جا گذاری در و پنجرهها، کفپوشها و چاهها ازجمله مهمترین کاربردهای این ابزار مهم صنعتی است. مهمترین ویژگی این دستگاه، داشتن قابلیت کاهنده لرزه یا AVR است که باعث کاهش 70درصدی لرزش دستگاه میشود که انتقال لرزش دستگاه به اپراتور را به حداقل می رساند. در نتیجه کاربر دستگاه، زمان بیشتری میتواند کار تخریب را انجام دهد. علاوه براین در مکان های حساس از جمله بیمارستان ها و مکان های دارای شرایط خاص، دستگاه های هیلتی امکان نصب سیستم DRS به منظور پیشگیری از انتشار گردوغبار را دارد.
دریل و تخریب (دریل بتن کن) TE 70-AVR
در بخش قبل در مورد نقش چکش های برقی در تخریب سازههای بتنی صحبت کردیم. اما اگر بهدنبال یکی از کارآمدترین انواع دریل بتن کن هستید، ما دریل و تخریب (دریل بتن کن) TE 70-AVR را به شما معرفی میکنیم. این دستگاه 2 حالته است، یعنی هم کار سوراخکاری و هم تخریب را میتوان با آن انجام داد.
دریل و تخریب (دریل بتن کن) TE 50-AVR
برای سوراخکاری ها علاوه بر دستگاه TE 70-AVR می توان از ابزار سبکتری به نام TE 50-AVR نیز استفاده کرد. امروزه ابزارهای تخریب در حدی پیشرفت کردهاند که میتوانند بهصورت همزمان کارهای مختلفی را پوشش دهند. این محصول 2 کاره همانند دیگر دستگاه های هیلتی دارای چراغ سرویس است که زمان تعمیر دستگاه را از قبل به اپراتور اطلاع رسانی میکند. دستگاه دریل دوکاره TE 50-AVR بالاترین سرعت سوراخکاری را در گروه ابزارهای 2 کاره هم وزن خود دارد.
در واقع دریل و تخریب (دریل بتن کن) TE 50-AVR نسل جدیدی از دریلهای بتن کن است که قویترین دریل 2 کاره در کلاس خود بهحساب میآید. امکان اتصال این نوع دریل به دستگاه جاروبرقی به منظور جلوگیری از انتشار گردوغبار ازجمله ویژگیهای این دستگاه است. پیشنهاد میکنیم زمانی که انجام کار سوراخکاری نسبت به تخریب بتن بیشتر است، از این دستگاه استفاده کنید.
چکش تخریب (پیکور هیلتی) TE 2000-AVR
پیکور یا چکش تخریبی هیلتی یکی از شناختهشدهترین ابزارها برای تخریب سازههای بتنی است. این دستگاه کاربردهای زیادی ازجمله تخریب سازه ها و المان های بتنی، تخریب آسفالت و تخریب مصالح بنایی در کارگاههای ساختمانی دارد.
چکش تخریب (پیکور هیلتی) TE 2000-AVR در تخریب گسترده در کف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین این نوع دستگاه ها در تخریب سازههای با بتن تقویت شده، پلهها و آسفالت نیز کاربرد دارد.
این محصول کاربردی دارای مکانیزم الکتروپنوماتیک بوده و مجهز به سیستم کاهنده لرزه است. موتور بدون ذغال یا SR Motor، دستههای جانبی ارگونومیک و محفظههای مجزا برای روغن و گریس ازجمله مهمترین مزیت های این ابزار قدرتمند تخریب بتن هستند.
جمعبندی
در این مقاله در مورد یکی از مهمترین اقداماتی که در ساخت سازههای مختلف انجام میشود، یعنی تخریب بتن صحبت شد. اولین و مهمترین کاری که برای تخریب سازههای بتنی باید انجام دهید، انتخاب ابزار مناسب است. شرکت مادوی، نماینده انحصاری شرکت هیلتی در ایران ضمن ارائه خدمات فروش و پس از فروش این محصولات، ابزارهای تخریب اصل این برند را نیز در سایت خود عرضه می کند. برای اطلاع از جزئیات محصولات و قیمت آنها، هم اکنون با کارشناسان ما در مجموعه مادوی تماس حاصل نمایید.
مقالات مرتبط را حتما ببینید
نظر شما برای ما ارزشمند است
0 دیدگاه